Ik ben gehuwd en moeder van drie kinderen.

Maar voordat het zover was, werkte ik als regionaal opleidingsfunctionaris bij een groot kledingconcern. In die functie richtte ik mijn aandacht op het individuele coachen en het stimuleren van werkoverleg dat in de jaren 70 een relatief nieuw begrip was.

Toen mijn man ervoor koos om voor langere tijd naar het buitenland te gaan, aarzelde ik geen moment en ging met hem mee. Zo hebben we een kleine tien jaar in El Salvador, Angola, Venezuela en Honduras gewoond. Deze jaren zijn zeer belangrijk geweest. Het leven in andere culturen met andere gewoontes, maar ook het leven onder haast barre omstandigheden met weing voedsel tot onze beschikking (Angola) hebben me blijvend gevormd.

In deze landen zagen mijn kinderen het levenslicht.

Terug in Nederland begon het op een goed moment te kriebelen en ben ik weer gaan studeren. Ik wou met mensen werken en ging studeren aan de SPSO, kwam helemaal thuis toen ik de trainingen ‘transpersoonlijke counseling’ ging volgen. Toen ook kwam ik in aanraking met reincarnatietherapie en dat heeft mij zoveel inzicht gebracht dat ik dat ook heel graag wilde bieden aan mijn clienten. Ik behaalde mijn diploma hypnotherapie en was nauwelijks meer te stoppen. Vele workshops volgden waaronder werken met tekeningen van Gregg Firth, Innerlijk kind werk, Handlijnkunde bij Ellen Duim, en nog vele na- en bijscholingscursussen op diverse terreinen oa. bij Tasso-opleidingen, Parapsychologisch Instituut, ‘t Atma, ITAN, Academie hypnos.

Ik bekleedde 4 jaar de functie van voorzitter bij de stichting Merkawah (bijna-doodervaringen) en ik ben begin 2000 verbonden geweest als docent / trainer aan Het Johan Borgman College. Ook werkte ik enkele jaren met kinderen en hun ouders aan de particuliere basisschool “De ontdekkingsreis”.

Liefde voor mensen, liefde voor het leven, verlangen om het leven te doorgronden zijn mijn belangrijkste drijfveren. Zelfkennis is een sleutelwoord. Dat ontvouwde zich toen ik zelf in leertherapie ging. Ik leerde mijn weerstanden te onderkennen, mijn angsten onder ogen zien, mijn pijn te helen. Juist omdat ik zelf zoveel baat heb gehad bij liefdevolle therapie, die niet zweverig was maar heel doeltreffend, maakt dat ik dat wil doorgeven aan anderen. Ik zie het als een soort van innerlijke schoonmaak, die heel veel ruimte schept. Vanuit de leegte die ontstaat, wordt de intuitie aangescherpt en wordt verbondenheid in diepste en breedste zin voelbaar.